Svatby
S radostí a poctou Vám navrhnu a upeču Váš svatební dort a dezerty na sladký stůl - sweet bar. Zaručuji Vám, že sweet bar bude pomyslnou třešničkou na dortu Vaší svatby a hosté na něj budou ještě dlouho vzpomínat.
Velmi si zakládám na osobním a vstřícném přístupu. Ke každé svatbě přistupuji s respektem a velkou mírou odpovědnosti a porozumění. A to i vzhledem k tomu, že jsem sama prošla procesem plánování vlastní svatby teprve nedávno. Je pro mě velmi důležité, aby Váš svatební den byl tím nejkrásnějším a nejdůležitějším ve Vašem životě, a doufám že i díky mně.
Jak to celé probíhá?
Jako první si musíme ověřit, zda mám ve Vašem termínu kapacitu pro Vaši objednávku.
Několikrát do roka máte šanci ochutnat různé druhy dortů a dezertů, ať můžete vybrat ty nejlepší.
K nejdokonalejšímu výsledku potřebuji poznat Vaše potřeby a požadavky. Ať už si rádi vše navrhnete sami nebo budete chtít moji pomoc.
Po konzultaci svatebního dortu a sweet baru si finálně potvrdíme objednávku a zaplatíte zálohu. Pak už se jen nemůžete dočkat svatby.
Ukázky ze svateb
Svatební dort je obvykle vystaven velké zátěži, jak důsledkem přepravy, mnohdy i desítky až stovky kilometrů daleko, tak pobyty mimo lednici. Proto jsou mé dorty pevné, vyztužené a proložené podložkami mezi jednotlivými patry (žádný z těchto materiálů není na dortu vidět). Proto se nemusíte obávat, že by Váš dort nezvládl přepravu a celý svatební den.
Krásný několika patrový dort je dlouholetá tradice a vždy je dominantou všeho sladkého na svatbě. V posledních letech jsou však na vzestupu i další moderní variace svatebního dortu.
Tou může být například více jednopatrových dortů, které se rozmístí přímo na stoly a hosté si sami ukrojí velikost porce, jakou chtějí. Nebo další alternativa je jeden menší dort pro novomanžele a jejich blízké a pro zbytek hostů cupcakes.
Snad každý miluje na All-inclusive dovolených švédské stoly plné sladkých dobrot, u kterých neví, kterou dříve ochutnat. Tento luxus můžete dopřát Vašim hostům i na svatbě. Sweet bar je vždy velmi rozmanitý, barevný a plný všech možných chutí.
Na svatbu se hodí lehké a kompaktní minidezerty. Host jich rád ochutná spíš více, než aby se hrnul do velkého kusu zákusku. Velmi oblíbené jsou makronky, cake pops, mini tartaletky, profiterolky, choux a skleničkové dezerty.
Příchutě vždy volte tak, ať se sweet bar skládá z celého spektra různých chutí - čokoláda, karamel, ovoce, vanilka, ořechy.
Velikost dortu a sweet baru
Znáte sice počet pozvaných hostů, ale nemáte představu, kolik snědí sladkého? Nebojte, poradím Vám.
Svatební dort jednoduše vychází z počtu vašich svatebních hostů. Správná cukrářka umí velikost dortu navrhnout tak, aby odpovídal počtu požadovaných porcí. U svatebního dortu doporučuji ponížit počet porcí o 5 až 10 % z důvodu, že ač chcete či nechcete, nikdy se na svatbu bohužel nedostaví 100 % pozvaných hostů. Pokud tedy zvete na svatbu 55 hostů, doporučuji objednat dort o 50 porcích, pokud zvete 100 hostů, doporučuji dort o 90 porcích atd.
Z důvodu hojnosti pohoštění na svatbě se svatební dorty navrhují a krájí na menší kousky, než je zvykem u dortu na oslavu narozenin.
Co se týče sweet baru, ten se v poslední době těší velké oblibě. Hosté si rádi vyberou sami přesně co chtějí a kdy chtějí. A věřte, že se budou po prvním zákusku ještě několikrát vracet! Zde doporučuji počítat 2 dezerty na osobu a 2-3 makronky na osobu. V případě, že nebudete chtít do sweet baru zahrnout makronky (ačkoliv je to dle mého velká chyba - makronky na svatbách hosté milují!), počítejte 3 dezerty na osobu.
Pokud si i tak s počty nevíte rady, žádný strach, já Vás v tom nenechám. Díky zkušenostem z desítek svateb Vám ráda poradím či rovnou navrhnu celý sladký stůl na základě vámi poskytnutých informací.
Praktické informace
Při zdobení dortů se inspiruji nejnovějšími trendy v oblasti technik zdobení i barevných kombinací. Ráda experimentuji, zkouším nové věci a zhostím se každé výzvy! Umím pracovat špachtlovací technikou, čímž vzniknou na dortu krásné barevné obrazce a textury, zdobím dorty jedlým papírem, vytvářím květiny a další prvky z jedlého papíru, dekoruji živými a sušenými květy.
Dorty potažené fondánem či marcipánem u mě ale nehledejte, tyto suroviny nezapadají do mého konceptu kvalitních a chutných dortů.
K objednávce sweet baru je možné zdarma zapůjčit dřevěné stojany, podnosy, schůdky apod. Také mám k dispozici 2 plastové věže na makronky ve dvou velikostech (6 pater - až 90 makronek, 10 pater - až 230 makronek).
Za půjčení vyžaduji vratnou zálohu ve výši 1000 Kč za dřevěné stojany a 1000 za věž/věže na makronky. Vrácení vybavení je nutné nejpozději do středy v následujícím týdnu po konání svatby (nebo dle domluvy), a to buď osobně nebo zasláním Zásilkovnou.
Vyslechnu požadavky na různé potravinové alergie, intolerance či dietní omezení Vašich hostů a ráda Vám navrhnu vhodné řešení a přizpůsobení dezertů. Nicméně prosím berte na vědomí, že v cukrařině má každá surovina mimo chuti i svou praktickou funkci, a ne vždy ji lze nahradit.
Zpravidla ale zvládnu připravit dort i dezerty v těchto variantách: bezlepkové, bezlaktózové, bez ořechů.
Za tyto změny si účtuji poplatek navíc v rozmezí 10 - 40 % z ceny dezertu či dortu v závislosti na složitosti přípravy a nákladů na suroviny.
Doprava
Přípravy okolo svatby dají opravdu zabrat a abych Vám situaci alespoň trochu usnadnila, ráda se postarám o dopravu sladkého až na místo. Dort a dezerty vozím ve speciálních termoboxech a termotaškách, díky kterým i desítky až stovky kilometrů zůstanou v top kondici.
Paušální poplatek za dopravu po Praze je 150 Kč. Mimo Prahu si účtuji 8 Kč/km za cestu tam i zpět.
Dopravu doporučuji poptat a zarezervovat co nejdříve. Ačkoli kapacitu na upečení několika svatebních dortů a sweet barů v jednom termínů mam více, kapacita rozvozu na svatby je omezená!
V případě zájmu si dort i sweet bar samozřejmě můžete odvézt sami nebo pověřit některého ze svatebních hostů. V takovém případě Vám sladké pečlivě zabalím a předám instrukce, jak s ním zacházet a bezpečně jej přepravit. Pokud dodržíte mé rady, určitě se převozu nemusíte obávat. Dort i sladké převážejte na rovném podloží, tedy zásadně v kufru auta, kde krabice zajistěte tak, aby se po podlaze nepohybovaly. V žádném případě není dobrý nápad dávat dort či sladké na sedačky nebo vozit na klíně, ač se to může zdát jako nejstabilnější varianta.
Platba
Po konzultaci a vyjasnění detailů ohledně Vašeho svatebního dortu a sweet baru je třeba uhradit zálohu ve výši 2000 Kč. Tato záloha slouží jako rezervace termínu.
Doplatek za objednávku je třeba uhradit nejpozději v den svatby. Veškeré platby jsou u mě možné hotově nebo bankovním převodem (i s pomocí QR kódu).