Svatby

SVATEBNÍ DORT A SWEET BAR PRO VÁŠ VELKÝ DEN

S radostí a poctou Vám navrhnu a upeču Váš svatební dort a dezerty na sladký stůl - sweet bar. Zaručuji Vám, že sweet bar bude pomyslnou třešničkou na dortu Vaší svatby a hosté na něj budou ještě dlouho vzpomínat.

Velmi si zakládám na osobním a vstřícném přístupu. Ke každé svatbě přistupuji s respektem a velkou mírou odpovědnosti a porozumění. A to i vzhledem k tomu, že jsem sama prošla procesem plánování vlastní svatby teprve nedávno. Je pro mě velmi důležité, aby Váš svatební den byl tím nejkrásnějším a nejdůležitějším ve Vašem životě, a doufám že i díky mně.

Jak to celé probíhá?

Poptáte termín

Jako první si musíme ověřit, zda mám ve Vašem termínu kapacitu pro Vaši objednávku.

Rezervace ochutnávky

Několikrát do roka máte šanci ochutnat různé druhy dortů a dezertů, ať můžete vybrat ty nejlepší.

Dotazník s požadavky

K nejdokonalejšímu výsledku potřebuji poznat Vaše potřeby a požadavky. Ať už si rádi vše navrhnete sami nebo budete chtít moji pomoc.

Finální potvrzení

Po konzultaci svatebního dortu a sweet baru si finálně potvrdíme objednávku a zaplatíte zálohu. Pak už se jen nemůžete dočkat svatby.

  • Svatební dort

    Svatební dort je obvykle vystaven velké zátěži, jak důsledkem přepravy, mnohdy i desítky až stovky kilometrů daleko, tak pobyty mimo lednici. Proto jsou mé dorty pevné, vyztužené a proložené podložkami mezi jednotlivými patry (žádný z těchto materiálů není na dortu vidět). Proto se nemusíte obávat, že by Váš dort nezvládl přepravu a celý svatební den.

    Krásný několika patrový dort je dlouholetá tradice a vždy je dominantou všeho sladkého na svatbě. V posledních letech jsou však na vzestupu i další moderní variace svatebního dortu.

    Tou může být například více jednopatrových dortů, které se rozmístí přímo na stoly a hosté si sami ukrojí velikost porce, jakou chtějí. Nebo další alternativa je jeden menší dort pro novomanžele a jejich blízké a pro zbytek hostů cupcakes.

  • Sweet bar

    Snad každý miluje na All-inclusive dovolených švédské stoly plné sladkých dobrot, u kterých neví, kterou dříve ochutnat. Tento luxus můžete dopřát Vašim hostům i na svatbě. Sweet bar je vždy velmi rozmanitý, barevný a plný všech možných chutí.

    Na svatbu se hodí lehké a kompaktní minidezerty. Host jich rád ochutná spíš více, než aby se hrnul do velkého kusu zákusku. Velmi oblíbené jsou makronky, cake pops, mini tartaletky, profiterolky, choux a skleničkové dezerty.

    Příchutě vždy volte tak, ať se sweet bar skládá z celého spektra různých chutí - čokoláda, karamel, ovoce, vanilka, ořechy.

Velikost dortu a sweet baru

Znáte sice počet pozvaných hostů, ale nemáte představu, kolik snědí sladkého? Nebojte, poradím Vám.

Svatební dort jednoduše vychází z počtu vašich svatebních hostů. Správná cukrářka umí velikost dortu navrhnout tak, aby odpovídal počtu požadovaných porcí. U svatebního dortu doporučuji ponížit počet porcí o 5 až 10 % z důvodu, že ač chcete či nechcete, nikdy se na svatbu bohužel nedostaví 100 % pozvaných hostů. Pokud tedy zvete na svatbu 55 hostů, doporučuji objednat dort o 50 porcích, pokud zvete 100 hostů, doporučuji dort o 90 porcích atd.

Z důvodu hojnosti pohoštění na svatbě se svatební dorty navrhují a krájí na menší kousky, než je zvykem u dortu na oslavu narozenin.

Co se týče sweet baru, ten se v poslední době těší velké oblibě. Hosté si rádi vyberou sami přesně co chtějí a kdy chtějí. A věřte, že se budou po prvním zákusku ještě několikrát vracet! Zde doporučuji počítat 2 dezerty na osobu a 2-3 makronky na osobu. V případě, že nebudete chtít do sweet baru zahrnout makronky (ačkoliv je to dle mého velká chyba - makronky na svatbách hosté milují!), počítejte 3 dezerty na osobu.

Pokud si i tak s počty nevíte rady, žádný strach, já Vás v tom nenechám. Díky zkušenostem z desítek svateb Vám ráda poradím či rovnou navrhnu celý sladký stůl na základě vámi poskytnutých informací.

Praktické informace

  • Zdobení

    Při zdobení dortů se inspiruji nejnovějšími trendy v oblasti technik zdobení i barevných kombinací. Ráda experimentuji, zkouším nové věci a zhostím se každé výzvy! Umím pracovat špachtlovací technikou, čímž vzniknou na dortu krásné barevné obrazce a textury, zdobím dorty jedlým papírem, vytvářím květiny a další prvky z jedlého papíru, dekoruji živými a sušenými květy.

    Dorty potažené fondánem či marcipánem u mě ale nehledejte, tyto suroviny nezapadají do mého konceptu kvalitních a chutných dortů.

  • Zapůjčení inventáře

    K objednávce sweet baru je možné zdarma zapůjčit dřevěné stojany, podnosy, schůdky apod. Také mám k dispozici 2 plastové věže na makronky ve dvou velikostech (6 pater - až 90 makronek, 10 pater - až 230 makronek).

    Za půjčení vyžaduji vratnou zálohu ve výši 1000 Kč za dřevěné stojany a 1000 za věž/věže na makronky. Vrácení vybavení je nutné nejpozději do středy v následujícím týdnu po konání svatby (nebo dle domluvy), a to buď osobně nebo zasláním Zásilkovnou.

  • Alergie a intolerance

    Vyslechnu požadavky na různé potravinové alergie, intolerance či dietní omezení Vašich hostů a ráda Vám navrhnu vhodné řešení a přizpůsobení dezertů. Nicméně prosím berte na vědomí, že v cukrařině má každá surovina mimo chuti i svou praktickou funkci, a ne vždy ji lze nahradit.

    Zpravidla ale zvládnu připravit dort i dezerty v těchto variantách: bezlepkové, bezlaktózové, bez ořechů.

    Za tyto změny si účtuji poplatek navíc v rozmezí 10 - 40 % z ceny dezertu či dortu v závislosti na složitosti přípravy a nákladů na suroviny.

Doprava

Přípravy okolo svatby dají opravdu zabrat a abych Vám situaci alespoň trochu usnadnila, ráda se postarám o dopravu sladkého až na místo. Dort a dezerty vozím ve speciálních termoboxech a termotaškách, díky kterým i desítky až stovky kilometrů zůstanou v top kondici.

Paušální poplatek za dopravu po Praze je 150 Kč. Mimo Prahu si účtuji 8 Kč/km za cestu tam i zpět.

Dopravu doporučuji poptat a zarezervovat co nejdříve. Ačkoli kapacitu na upečení několika svatebních dortů a sweet barů v jednom termínů mam více, kapacita rozvozu na svatby je omezená!

V případě zájmu si dort i sweet bar samozřejmě můžete odvézt sami nebo pověřit některého ze svatebních hostů. V takovém případě Vám sladké pečlivě zabalím a předám instrukce, jak s ním zacházet a bezpečně jej přepravit. Pokud dodržíte mé rady, určitě se převozu nemusíte obávat. Dort i sladké převážejte na rovném podloží, tedy zásadně v kufru auta, kde krabice zajistěte tak, aby se po podlaze nepohybovaly. V žádném případě není dobrý nápad dávat dort či sladké na sedačky nebo vozit na klíně, ač se to může zdát jako nejstabilnější varianta.

Platba

Po konzultaci a vyjasnění detailů ohledně Vašeho svatebního dortu a sweet baru je třeba uhradit zálohu ve výši 2000 Kč. Tato záloha slouží jako rezervace termínu.

Doplatek za objednávku je třeba uhradit nejpozději v den svatby. Veškeré platby jsou u mě možné hotově nebo bankovním převodem (i s pomocí QR kódu).